Driestroomhuis de Beken

Over Driestroomhuis de Beken

In het gezinshuis wonen zes jongvolwassenen. Iedere bewoner beschikt over een eigen ruime kamer, een eigen douche en toilet. Elke kamer heeft een eigen keukenblokje, zodat bewoners zelf koffie en thee kunnen maken. Wij eten gezamenlijk in de mooie landelijke keuken. Het gezinshuis heeft een gemeenschappelijke woonkamer.

Wij zetten ons in om het beste uit mensen te halen. Wij bieden de gezinsleden in het gezinshuis een rijke omgeving aan, waarin ze zich veilig kunnen voelen en optimaal kunnen ontplooien. Hierbij kijken wij naar ieders individuele mogelijkheden en behoeften. Wij stimuleren hen ook om aan activiteiten buitenshuis deel te nemen, waardoor ze zoveel mogelijk in de samenleving staan.

Iedere bewoner maakt ook deel uit van een familie: ouders, broers, zussen. Ouders en kind hebben een levenslange relatie met elkaar. Wij doen ons best om een goede band op te bouwen met de ouders en de rest van het netwerk.

Even voorstellen ..

Boudewien en Henk Sikking, de trotse eigenaren van landgoed De Beken. Al ruim 45 jaar een echtpaar en de ouders van drie volwassen zonen.

Henk is geboren en getogen als nummer zeven van een groot gezin in Aalten. Henk heeft de opleiding voor verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis en in de psychiatrie gevolgd. Hij is vervolgens jarenlang werkzaam geweest als docent en opleidingsmanager in het Hoger Onderwijs voor Verpleegkundigen. Hij werkte ook in de wijkverpleging en als POH Ouderenzorg bij de huisartsen.

Boudewien is geboren in Brazilië, waar ze tot haar twaalfde heeft gewoond, daarna kwam ze uiteindelijk ook in Aalten te wonen. Boudewien heeft 16 jaar gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking. Hierna heeft ze ruim 13 jaar lesgegeven op het ROC A12 waar ze studenten heeft opgeleid, die gaan werken met mensen met een beperking.

Beiden hebben ze gewerkt in zorg gerelateerde beroepen. Ook hebben ze meerdere perioden veel gereisd samen en hebben ze in het buitenland gewoond (Brazilië, Israël en Mozambique).

Met hun wortels in de zorg raken ze opgetogen bij het idee om met elkaar een mooie woon-en werkplek te realiseren voor mensen met een verstandelijke beperking. Met het gevoel dat alles wat zij in hun leven hebben meegemaakt en geleerd, komt dit prachtige Beken-project op deze unieke locatie bij elkaar.

Scroll naar boven