e. info@debeken.com | t. 06-10 94 15 47 / 0317-35 84 42

Dagbesteding

 

Werk is voor iedereen een belangrijk onderdeel in het leven. Wij willen graag dat werk als zinvol ervaren wordt en dat het de eigenwaarde van de cliënt vergroot. Trots zijn op wat je hebt gedaan is immers van grote waarde.

Wij kiezen de werkzaamheden in samenspraak met de individuele cliënt zorgvuldig uit. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is dat het de zelfstandigheid vergroot en de ontwikkeling stimuleert. Daarbij kijken we goed naar de mogelijkheden en beperkingen.

Dagbesteding De Beken is een kleinschalig bedrijf waar de lijnen kort zijn en waar veel aandacht is voor sfeer en gezelligheid. Omzien naar elkaar staat hoog in het vaandel!

Voor wie

Dagbesteding De Beken is geschikt voor iedereen, die een verstandelijke en/of psychische beperking heeft. We hebben nu 12 deelnemers werkzaam in de dagbesteding. Er is nog plaats voor nieuwe deelnemers. Dus mocht het jouw interesse wekken kom dan gerust langs voor informatie. 

 

De werkzaamheden

Werken in het Boscafé

In ons boscafé moet heel veel gebeuren. Groente snijden, scones bakken, afwassen, schoonmaken, klanten bedienen, tafels afruimen, tafels schoonmaken, vuilnis wegbrengen, terras vegen, enz. enz.

Alles wat nodig is om de klant een goed gevoel te geven en tevreden naar huis te zien gaan. Afhankelijk van de mogelijkheden en de interesses wordt een leuk takenpakket voor de deelnemer samengesteld.

Werken met de dieren

Het dierenverblijf is bijna klaar. Over een paar maanden hopen we veel verschillende dieren te mogen herbergen. Cavia’s, konijnen, kippen, geiten, schapen, ezeltjes, enz.

Het zal een boel levendigheid met zich meebrengen en natuurlijk ook werk! Het meeste werk zal zitten in het schoonhouden van het verblijf en het voeren van de dieren. Dit alles met de grootste zorg en liefde voor de dieren!

Werken in de tuin

We hebben een moestuin waar groentes gekweekt worden voor het boscafé en het gezinshuis.
Dat brengt veel werk met zich mee. Mesten, zaaien, wieden, oogsten, enz.

We hebben een grote kas waar al vroeg in het seizoen voorgezaaid kan worden en we onze eigen plantjes, sla en andijvie kunnen verspenen. In de kas kweken we ook onze eigen paprika’s, tomaten en komkommers. Een bijkomend voordeel van de kas is dat we lekker droog kunnen werken als het regent.

Buiten de moestuin moet ook de rest van het landgoed onderhouden worden. 
Er moeten oneindig veel meters heg gesnoeid worden, het gras moet op verschillende plekken gemaaid worden en tussen de tegels groeiend gras weggebrand. 
Een immense klus die veel voldoening geeft als er vele handen tegelijk mee bezig zijn.

 


Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op!

E-mail: info@debeken.com

Henk mobiel: 06-10 94 15 47

Boudewien mobiel: 06-51 55 08 96