Dagbesteding de Beken

Over dagbesteding de Beken

Werk is voor iedereen een belangrijk onderdeel in het leven. Wij willen graag dat werk als zinvol ervaren wordt en dat het de eigenwaarde van de cliënt vergroot. Trots zijn op wat je hebt gedaan is immers van grote waarde.

Wij kiezen de werkzaamheden in samenspraak met de individuele cliënt zorgvuldig uit. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is dat het de zelfstandigheid vergroot en de ontwikkeling stimuleert. Daarbij kijken we goed naar de beperkingen en de mogelijkheden.

Dagbesteding de Beken is een kleinschalig bedrijf waar de lijnen kort zijn en waar er veel aandacht is voor sfeer en gezelligheid. Omzien naar elkaar staat hoog in het vaandel! Dagbesteding de

Beken is geschikt voor iedereen die een verstandelijke en/of psychische beperking heeft. Dus mocht het jouw interesse wekken, kom dan gerust langs voor informatie!

Telefoon Boudewien: 06 51 55 08 96
Telefoon Henk: 06 10 94 15 47

Groepsfoto personeel en dagbesteding de Beken
Bakker Bas die versgebakken broden uit de oven van het Bakhuis haalt
Twee deelnemers van de dagbesteding aan het ploegen in de moestuin van de Beken
Pauw Jeroen en twee varkens van de kinderboerderij

Werken in Boscafé de Beken

Groente snijden, scones bakken, afwassen, schoonmaken, klanten bedienen, tafels afruimen, tafels schoonmaken, vuilnis wegbrengen, terras vegen, enz. enz. Alles wat nodig is om de klant een goed gevoelt te geven en tevreden naar huis te zien gaan. Afhankelijk van de mogelijkheden en de interesses wordt een leuk takenpakket voor de deelnemer samengesteld. 

Werken in het BaKhuis

Samen met bakker Bas appeltaarten bakken, brooddeeg maken en koekjes inpakken. Bij Bakhuis de Beken is genoeg te doen!

Werken in de tuin

We hebben een moestuin waar groentes gekweekt worden voor het boscafé en het gezinshuis. Dat brengt veel werk met zich mee. Mesten, zaaien, wieden, oogsten etc. We hebben een grote kas waar al vroeg in het seizoen voorgezaaid kan worden en waar we onze eigen plantjes, sla en andijvie kunnen verspenen. In de kas kweken we ook onze eigen paprika’s, tomaten en komkommers. Buiten de moestuin moet ook de rest van het landgoed onderhouden worden. Er moeten oneindig veel meters heg gesnoeid worden en het gras moet worden gemaaid. Een immense klus die veel voldoening geeft als er vele handen tegelijk mee bezig zijn!

Werken met de dieren

Onze kinderboerderij herbergt veel verschillende dieren. Cavia’s, konijnen, kippen, geiten, schapen, pauwen, etc. Het brengt veel levendigheid met zich mee en natuurlijk ook werk! Het meeste werk zit in het schoonhouden van het bedrijf en het voeren van de dieren. Dit alles met de grootste zorg en liefde voor de dieren!

Scroll naar boven