Bakhuis de Beken

Over het Bakhuis

Na een grondige verbouwing is sinds 2018 “Het Bakhuis” van De Beken geopend met daarin een complete en kleinschalige bakkerij.

Hierin maak ik, Bakker Bas, samen met mensen met een beperking, (h)eerlijke producten voor in de lunchroom.

We maken doordeweeks elke dag vers desembrood met biologisch meel van windkorenmolen De Vlijt uit Wageningen.
Op verzoek bakken we ook speciale broden bij de lunch of voor bij de borrel, zoals bijv. Naan brood of kleine bolletjes.
Wij maken vanzelfsprekend met veel enthousiasme het gebak en koekjes voor bij de koffie in ons boscafé.

Onze klanten hebben de mogelijkheid om bij feestelijkheden speciale wensen wat betreft gebak aan te geven zoals petit-fours of een bruidstaart voor een trouwerij.

We proberen om zoveel mogelijk ingrediënten te gebruiken uit onze eigen moestuin zoals appels, peren, pompoenen, kruiden, enz.
De eieren zijn van onze eigen Beken kippen die gevoerd worden met biologisch kippenvoer (zolang de voorraad strekt natuurlijk, ze kunnen niet op commando leggen). 

Passie

Onze producten maken wij met grote passie en bevlogenheid. Zeker de deelnemers in de dagbesteding zijn enorm trots op het feit dat onze producten gebruikt worden in de lunchroom. Het is prachtig om te zien dat de mensen in de dagbesteding genieten van hun zinvolle werkzaamheden. Mijn taak is om met duidelijkheid en humor, een ieder op zijn of haar eigen niveau te begeleiden en te stimuleren. Dit geeft mij veel voldoening en plezier.

Even voorstellen

Logo de Beken natuurlijk liefdevol

Bas Koemans

Bakker Bas

Mijn naam is Bas Koemans en sinds november 2017 werk ik in de bakkerij van de Beken.

Al van kleins af aan wist ik dat ik bakker wilde worden. Mijn oom had een bakkerij en dat was iets magisch voor mij en het rook er altijd zo lekker…!

Na de Vakschool van Wageningen te hebben voltooid, heb ik 15 jaar als banketbakker bij verschillende bakkerijen gewerkt.
Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en die heb ik gevonden op de Beken. Daar kan ik mijn vaardigheden als bakker combineren met het werken met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.
Op deze schitterende plek maak ik samen met de mensen met een beperking, eerlijke en heerlijke producten voor ons boscafé. (Het meel dat voor het gebak en de broden gebruikt wordt is biologisch en komt van Molen De Vlijt, Wageningen)

Graag nodig ik u uit om onze zelfgemaakte producten te komen proeven en om een kijkje te komen nemen in onze bakkerij op de Beken in Renkum.

Scroll naar boven